Tandproteser i Rødovre | Hel- og delproteser | Tandlæge Raili Jeppesen

Tandprotese ved tab af tænder i Rødovre

Det er ikke en naturlov, at du mister tænderne med årene. Hvis du af den ene eller anden grund alligevel mister én eller flere tænder, kan en aftagelig tandprotese være en god og pæn løsning. Hos Tandlæge Railli Jeppesen tilbyder vi naturtro tandproteser, der er behagelige at bruge. 

Tandprotese der ligner dine egne tænder

Når vi taler om tandprotese, kommer du måske til at tænke på det traditionelle gebis, som dine bedsteforældre havde. Dette var de første forsøg på at skabe kunstige tænder, men siden har udviklingen af kunstige tænder heldigvis gået stærkt.

De tandproteser vi leverer i dag er næsten at betragte som et kunsthåndværk og de fremstilles med stor præcision, så de passer 100% til dig og dit udseende. Tandproteser i dag ikke bare ligner, men føles også som helt naturlige tænder. Ingen vil opdage at du har en tandprotese på.

Tandprotese hos tandlæge Railli Jeppesen

Vi starter altid med at lave en grundig forundersøgelse af dine tænder og dit tandkød for at finde ud af, om en tandprotese er den rigtige løsning for dig.

Her vil du samtidig få information om det forventede resultat, ligesom vi afstemmer forventninger forud for behandlingen.

Hos Tandlæge Railli Jeppesen tilbyder vi flere former for tandproteser:

  • Helprotese – erstatter alle tænder
  • Delprotese – erstatter enkelte tænder og støtter på de tilbageværende tænder 
  • Tryklåsprotese – med en lille anordning sikres, at protesen sidder godt fast
  • Immediatprotese – dårlige tænder trækkes først ud, når protesen er færdig. Du skal derfor ikke gå tandløs i en periode.
Tandprotese hos Tandlæge Rødovre

Få svar på dine spørgsmål om tandproteser:

Hvornår skal jeg bruge en tandprotese?

Det kan være en rigtig god og pæn løsning med en protese, når man mangler så mange tænder, at det er et kosmetisk problem, eller man mangler tænder at tygge med. 

Kan I lave en protese ud fra et billede?

For at opnå et kosmetisk tilfredsstillende resultat, kan du tage dine egne fotografier med til os, som hjælp ved udformning af din protese. Hermed kan vi forsøge at få protesen til at se så naturlig ud som mulig.

Hvor længe holder en tandprotese?

En tandprotese kan i dag holde i mange år.  I gennemsnit holder en tandprotese i 8-10 år, men der er masser af eksempler på tandproteser, der holder længere. Der er ingen faste regler for, hvor længe den nye protese kan eller skal holde.

Rebasering af tandprotese.
Da gummerne i munden ændrer sig med tiden, kan det være nødvendigt at forny bunden af protesen, så den igen passer korrekt og sidder ordentligt fast.

Min tandprotese er knækket. Hvad gør jeg?

Du skal ikke selv forsøge at reparere/lime en knækket protese. Det kan blot gøre det sværere eller i værste fald umuligt for os at reparere protesen. Kontakt i stedet klinikken, så vi hurtigt kan hjælpe dig.

Hvor lang tids tilvænning er der?

Som med alt nyt skal man vænne sig til at have en protese i munden. I starten kan den føles stor og “fremmed”. Ogdu kan opleve at tale en smule anderledes. Det tager som regel ikke andet end en uges tid at vænne sig til den nye fornemmelse.

Skal jeg bruge tandproteselim?

Nogle mennesker har desværre kun meget lidt gumme tilbage – særlig i undermunden. I sådanne tilfælde kan proteselim være en rigtig god hjælp til at holde protesen fast.

Skal jeg gå til eftersyn med min tandprotese?

Det korte svar er: Ja!

Præcis som med dine ‘rigtige’ tænder, skal din tandprotese også efterses og i nogle tilfælde justeres.

 

Kan jeg få tilskud til tandprotese.

Hvis du er pensionist og har helbredstillæg, kan du få tilskud til proteser fra kommunen. Også den private sygesikring danmark giver tilskud til proteser.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på telefon: 36 70 1267 eller tandlaegerne@toptand.dk

“Fremragende og kompetent tandlæge, rekommanderes på det bedste.
glimrende klinik, tak for godt arbejde af svært tandproblem.” – Eik

“FANTASTISK tandlæge. Jeg fik for første gang nogensinde lavet et hul uden bedøvelse og det gik helt smertefrit. Top præssion og omhu.
Jeg er fast patient der nu!” – Henriette

“Det går hurtigt og helt smertefrit, og ikke mindst så er personalet rigtig venligt. Kan kun anbefales.” – Nikolaj

Jeg syntes, at alle skal vide, at tandlæge Raili Jeppesen er noget ud over det almindelige: HUN ER FREMRAGENDE. Raili har check på mennesker, der ligesom jeg har lidt af tandlægeskræk helt fra barnsben.” – Birgitte