Tandproteser ved tandtab

Tandprotese ved tandtab

Det er ikke en naturlov, at man skal miste tænderne med årene. Efterhånden har færre og færre mennesker proteser. Men når man af den ene eller anden grund alligevel mister én eller flere tænder, kan en aftagelig tandprotese være en god og pæn løsning.

Delproteser

En tandprotese kan laves som en delprotese, der erstatter de tænder, man har mistet. Den kan erstatte en enkelt tand eller flere tænder. En delprotese tages ud, når den skal rengøres. Delprotesen sidder fast på de tilbageværende tænder ved hjælp af bøjler.

Vi undersøger altid, om det vil være en fordel for dig at bevare enkelte tænder. Det er oftest en fordel at bevare enkelte tænder. Så kan man nemlig i langt de fleste tilfælde klare sig med en delprotese. Den sidder ofte noget bedre fast end en helprotese, og den fylder mindre. Selv et par enkelte tænder kan gøre god nytte.

Helproteser

I overmunden kan en helprotese som regel fremstilles, så den suger sig fast til gane og gummer. I undermunden kan det være vanskeligere, og ofte ligger protesen løst på gummen. Nogen gange kan man ikke få den til at sidde fast. Indsættelse af tandimplantater til fastholdelse af protesen kan i nogle tilfælde løse problemet.

Protesetænder fremstilles i naturtro farver og former, og man kan oftest fremstille proteser, der fungerer godt og er kosmetisk tilfredsstillende. Man behøver ikke at kunne mærke eller se, at det ikke er egne tænder.