Tandkroner og broer i bedste kvalitet i Rødovre

Tandkroner og broer hos Tandlæge Raili Jeppesen i Rødovre

Hvis du mangler én eller flere tænder, kan der være forskellige måder at erstatte den/dem på. Om du skal vælge at få en tandbro eller ét eller flere implantater, afhænger af flere ting. Din tandlæge i Rødovre vil informere dig herom, så I sammen kan blive enige om, hvad der er det bedste i lige netop din situation.

Tandkroner og broer – smukke og holdbare

Det kan være, at du har en tand, der er så ødelagt, at det er nødvendigt at sætte en krone på tanden. Det sker ofte, at rodbehandlede tænder skal have en krone. Du får hermed en stærk og meget holdbar reparation af den ødelagte tand.

Tandkroner er en kunstig erstatning af den synlige del af tanden. Moderne tandkroner vil ud over at forstærke tanden maksimalt også give et bedre kosmetisk indtryk, idet alt synligt materiale er tandfarvet og formet som en naturlig tand. En tandkrone eller en bro kan bestå udelukkende af porcelæn eller have en usynlig kerne af guld.

En bro erstatter en eller flere af de naturlige tænder. Den er lige som tandkroner fastgjort permanent til de tilstødende naturlige tænder (eller implantater). En kvalitetsbro vil både se naturlig ud og føles som ens egne oprindelige tænder.

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten af vores tandtekniske arbejde. Vi benytter os af danskfabrikerede tandkroner og broer, der er fremstillet efter de høje krav, der er fastsat gennem CE-mærkning.

Vi har et mangeårigt samarbejde med det samme, danske tandtekniske laboratorium, der sikrer dig en høj kvalitet. Vi kan derfor ikke tilbyde dig tandteknisk arbejde til discountpris – til gengæld ved vi, at vi leverer kvalitet. Se http://dentalaestetik.dk

Hvornår bruges tandkroner og broer?

Kroner bruges, når en tand har så lidt tandvæv tilbage, at der ikke er tandvæv nok til at kunne lave en fyldning. En bro erstatter én eller flere tænder.

Hvordan fremstilles kroner og broer?

Når der skal laves en krone, sliber tandlægen den ødelagte tand til. Derefter tages et aftryk af tanden, som sendes til en tandtekniker. Tandteknikeren fremstiller en krone, som i form og farve passer til de andre tænder.

Processen ved fremstilling af en bro er næsten den samme. Her skal tænderne på hver side af den manglende tand slibes til, hvorefter der tages aftryk til tandteknikeren.

Farve på tænderne

Når man fremstiller kroner og broer, tager man en farveprøve af de tænder, man har i munden. Farve og form på kronen eller broen kommer dermed til at passe rigtig fint til ens egne tænder.

Efterjustering af krone eller bro

Når man får sat en krone eller en bro fast, vil tandlægen altid tjekke biddet. der skal nemlig ikke ændres på biddet, så det kan være nødvendigt at justere lidt på den nye krone/bro.

Hvis man efter at have brugt den nye krone/bro i et stykke tid synes, at den generer i biddet, kan tandlægen nemt justere det.

Tandkroner materiale

I gamle dage blev krone lavet i guld. Men nu vil folk gerne have kroner, der ser naturlige ud og ligner en rigtig tand. Derfor fremstilles de fleste kroner i dag i porcelæn i en farve, der falder flot ind i ens egne tænder.

Alt efter hvor kronen skal sidde, kan der være behov for at lave en inderkappe af en guld-legering. Men ovenpå denne kommer der så porcelæn.

Hvad er holdbarheden på en tandkrone?

Da tandkroner fremstilles i meget hårde og gode materialer, er der så at sige ingen udløbsdato på en krone. Man kan sige, at kronen holder lige så længe, som tanden inden under. Der kan nemlig stadig samles bakterier på kronen, tanden og ved tandkødet.

Herved er der risiko for at få hul i resttanden under kronen, og tand og krone kan blive så undermineret, at den knækker af. Der kan også komme tandkødsbetændelse eller paradentose omkring en tand med krone på.

Med andre ord skal en tand med krone på renholdes og vedligeholdes på helt samme måde som en intakt tand.

Få svar på dine spørgsmål om tandkroner og broer

Kan en tandkrone sættes på igen?

Hvis en tandkrone går løs, kan den nogle gange sættes på igen. Det kræver dog at tanden inden under ikke er ødelagt.

Midlertidig krone faldet af. Hvad gør jeg?

Efter at tanden er blevet slebet til, og aftrykket er taget, skal resttanden beskyttes. Derfor sætter tandlægen en midlertidig hætte på tanden.

Hvis den går løs, skal du kontakte tandlægen, som vil sætte den på igen.

Hvornår bruges tandkroner og broer?

Kroner bruges, når en tand har så lidt tandvæv tilbage, at der ikke er tandvæv nok til at kunne lave en fyldning. En bro erstatter én eller flere tænder.

Hvornår bruges tandkroner og broer?

Når der skal laves en krone, sliber tandlægen den ødelagte tand til. Derefter tages et aftryk af tanden, som sendes til en tandtekniker. Tandteknikeren fremstiller en krone, som i form og farve passer til de andre tænder.

“Fremragende og kompetent tandlæge, rekommanderes på det bedste.
glimrende klinik, tak for godt arbejde af svært tandproblem.” – Eik

“FANTASTISK tandlæge. Jeg fik for første gang nogensinde lavet et hul uden bedøvelse og det gik helt smertefrit. Top præssion og omhu.
Jeg er fast patient der nu!” – Henriette

“Det går hurtigt og helt smertefrit, og ikke mindst så er personalet rigtig venligt. Kan kun anbefales.” – Nikolaj

Jeg syntes, at alle skal vide, at tandlæge Raili Jeppesen er noget ud over det almindelige: HUN ER FREMRAGENDE. Raili har check på mennesker, der ligesom jeg har lidt af tandlægeskræk helt fra barnsben.” – Birgitte

Få svar på dine spørgsmål om tandkroner og broer

Overvejer du, om en tandkrone eller bro er noget for dig, bør du kontakte os for en konsultation. Vi er uddannet til at tage os af dine tænder, og derfor er du altid i trygge hænder hos os.​

Ring på telefon: 36 70 12 67 eller skriv en mail til tandlaegerne@toptand.dk og få professionel vejledning omkring tandkroner og broer i vores hyggelige tandklinik i Rødovre.