Paradentose og Tandkødsbetændelse | Effektiv behandling i Rødovre

Behandling af paradentose i Rødovre

Paradentose er en kronisk betændelse i tandens støttevæv – dvs. i tandkød og knogle omkring tanden.

Effektiv behandling af paradentose

Ved de regelmæssige eftersyn får du altid undersøgt dit tandkød for at se, om tandkødet er sundt og hæfter stramt omkring tanden. Ved tandkødsbetændelse er tandkødet løst, hævet og bløder nemt. Når tandkødet er løst, kan bakterier komme længere ned i tandkødet. Når det sker, angribes tandens støttevæv og knoglen, som tanden sidder fast i.

Det kan også give huller i tænderne. Derfor skal tandkødsbetændelse behandles. Vi kan både afhjælpe tandkødsbetændelse ved behandling på klinikken og hjælpe dig med at forebygge, at tandkødsbetændelse opstår.

Paradentose – ”de løse tænders sygdom”

Når tandkødslommen omkring tanden er fordybet, og vævet omkring tanden og roden er angrebet, har man paradentose.

Det vigtigste formål med behandling af paradentose er at stoppe sygdommen, så den ikke udvikler sig. Ellers kan det være svært at bevare tænderne.

Du vil få vist, hvordan tænderne skal holdes helt rene. Herudover skal der foretages en dybere tandrensning, hvor tændernes rødder glattes helt rene – en tandrodsrensning. Dette kan gøres under lokalbedøvelse, se smertefri-behandling.

Supplerende behandling ved parodontose

Som supplement til den grundige tandrensning med én eller flere tandrodsrensninger kan det være nødvendigt at behandle med antibiotika.

Paradentose er en meget kompleks sygdom, der vil kræve hyppige kontroller og opfølgende behandlinger. Men man er i dag meget langt i denne behandling, og vi vil altid tilbyde dig de nyeste og bedste metoder for at sikre dig et sundt og funktionsdygtigt tandsæt hele livet.

Hvordan sidder vores tænder fast i tandkødet?

Tænderne er hængt op i knoglen vha. små fibre. Knogle og tandens rod er dækket af tandkød. Disse to væv kaldes samlet for tandens støttevæv, og det er det, der angribes ved paradentose.

Hvem er mest udsat for at få parodontose?

Al paradentose skyldes det samme, nemlig manglende fjernelse af bakterier fra tænder og tandkød. Men nogle mennesker kan have lettere ved at reagere på bakterierne og de skadelige stoffer fra bakterierne.

  • Gravide kan have hormonelle forandringer, der gør, at de er mere følsomme over for bakterierne i munden. Nogle gravide kan derfor opleve en øget tendens til blødende tandkød. Er du gravid og oplever blødning fra tandkødet, bør du blive undersøgt hos tandlægen.
  • Personer med sukkersyge reagerer anderledes på bakterierne i munden. Og man ved, at bakterierne og deres skadelige stoffer har en uheldig indvirkning på nedbrydningen af sukker hos diabetikere. Husk at oplyse din tandlæge om det, hvis du har diabetes.
  • Det at blive ældre giver ikke i sig selv øget risiko for at udvikle paradentose. Men med øget alder og evt. fysisk eller psykisk svækkelse kan det blive vanskeligere at renholde tænder og mund rigtigt. Dette kan øge risikoen for en øget mængde bakterier (plak). Hvis du oplever blødning, løst tandkød eller dårlig ånde , skal du kontakte din tandlæge hurtigst muligt.
  • Man ved, at rygning hæmmer heling. Når man har paradentose og samtidig ryger, vil man derfor opleve dårligere heling selv efter behandling af paradentosen. Man hæmmer så at sige kroppens egen evne til at være med i helingen. Har man paradentose, bør man derfor holde op med at ryge. Din tandlæge kan hjælpe dig med et rygestop.

Spørgsmål og svar om paradentose

Er paradentose arveligt?

Man ved, at der er en arvelig faktor ved paradentose. Dvs. man kan se en øget forekomst i visse familier.

Men da årsagen til paradentose altid er den samme, nemlig bakteriebelægninger på tænderne, er behandlingen også den samme. Nemlig hyppigere kontroller og tandrensninger.

Hvordan behandles paradentose?

Tandlægen vil undersøge dit tandkød og måle dybden af tandkødslommerne.

Tandkødslommen er den lille spalte mellem tand og tandkød. Ved sundt tandkød er tandkødslommen ca. 3 mm. Når man har paradentose, er tandkødet løst omkring tanden, og der vokser bakterier ned i tandkødslommen. Herved bliver tandkødslommen dybere, og det ender med, at også knoglen bliver angrebet.

Behandlingen består i at få renset bakterier og tandsten væk helt ned i dybden af tandkødslommerne.

Hvordan sidder vores tænder fast i tandkødet?

Tænderne er hængt op i knoglen vha. små fibre. Knogle og tandens rod er dækket af tandkød. Disse to væv kaldes samlet for tandens støttevæv, og det er det, der angribes ved paradentose.

Hvad gør jeg, hvis jeg frygter, at jeg har paradentose?

Det kan være, at dit tandkød bløder og er løst.

Det kan også være, at du oplever at have dårlig ånde. Disse symptomer kan være tegn på paradentose. Du skal kontakte din tandlæge for at blive undersøgt og behandlet.

Er der følgesygdomme ved Paradentose?

Ved ubehandlet paradentose vil knoglen omkring tanden blive så voldsomt angrebet, at den forsvinder.

Hermed kan tænderne miste den knogle, de sidder i, og tænderne bliver løse. I sidste ende kan tænderne falde ud.

Er nogle mere udsat for at få paradentose?

Al paradentose skyldes det samme, nemlig manglende fjernelse af bakterier fra tænder og tandkød. Men nogle mennesker kan have lettere ved at reagere på bakterierne og de skadelige stoffer fra bakterierne.

Hjælper mundskyl på paradentose?

Mange undersøgelser har vist, at det der virker bedst mod paradentose, er rigtig og effektiv tandbørstning.

Din tandlæge kan vise dig, hvordan du skal børste korrekt. Man skal ikke gå og skylle med kemi – det er nemmere og billigere at holde tænderne rene.

Dækker Sygesikringen danmark behandling af paradentose?

Der er rigtig gode tilskud til paradentosebehandling.

Din tandlæge kan oplyse dig om den forventede pris for din behandling, og hvad du kan forvente at få i tilskud fra Sygeforsikringen Danmark.

“Fremragende og kompetent tandlæge, rekommanderes på det bedste.
glimrende klinik, tak for godt arbejde af svært tandproblem.” – Eik

“FANTASTISK tandlæge. Jeg fik for første gang nogensinde lavet et hul uden bedøvelse og det gik helt smertefrit. Top præssion og omhu.
Jeg er fast patient der nu!” – Henriette

“Det går hurtigt og helt smertefrit, og ikke mindst så er personalet rigtig venligt. Kan kun anbefales.” – Nikolaj

Jeg syntes, at alle skal vide, at tandlæge Raili Jeppesen er noget ud over det almindelige: HUN ER FREMRAGENDE. Raili har check på mennesker, der ligesom jeg har lidt af tandlægeskræk helt fra barnsben.” – Birgitte

Bestil tid til konsultation

Mistænker du, at du har fået paradentose, bør du kontakte os for en konsultation. Vi er uddannet til at tage os af dine tænder, og derfor er du altid i trygge hænder hos os.​

Ring på telefon: 36 70 12 67 eller skriv en mail til tandlaegerne@toptand.dk og få professionel vejledning omkring paradentose i vores hyggelige tandklinik i Rødovre.