Behandling af tandkødsbetændelse

Behandling af tandkødsbetændelse

Ved de regelmæssige eftersyn får du altid undersøgt dit tandkød for at se, om tandkødet er sundt og hæfter stramt omkring tanden. Ved tandkødsbetændelse er tandkødet løst, hævet og bløder nemt. Når tandkødet er løst, kan bakterier komme længere ned i tandkødet. Når det sker, angribes tandens støttevæv og knoglen, som tanden sidder fast i.

Det kan også give huller i tænderne. Derfor skal tandkødsbetændelse behandles. Vi kan både afhjælpe tandkødsbetændelse ved behandling på klinikken og hjælpe dig med at forebygge, at tandkødsbetændelse opstår.

Paradentose – ”de løse tænders sygdom”

Når tandkødslommen omkring tanden er fordybet, og vævet omkring tanden og roden er angrebet, har man paradentose. Det vigtigste formål med behandling af paradentose er at stoppe sygdommen, så den ikke udvikler sig. Ellers kan det være svært at bevare tænderne. Du vil få vist, hvordan tænderne skal holdes helt rene. Herudover skal der foretages en dybere tandrensning, hvor tændernes rødder glattes helt rene – en tandrodsrensning. Dette kan gøres under lokalbedøvelse, se smertefri-behandling.

Supplerende behandling ved paradentose

Som supplement til den grundige tandrensning med én eller flere tandrodsrensninger kan det være nødvendigt at behandle med antibiotika.

Paradentose er en meget kompleks sygdom, der vil kræve hyppige kontroller og opfølgende behandlinger. Men man er i dag meget langt i denne behandling, og vi vil altid tilbyde dig de nyeste og bedste metoder for at sikre dig et sundt og funktionsdygtigt tandsæt hele livet.